Skolesystemet i Australien

I Australien har de 10 år med obligatorisk skolegang. Primary School i 7 år og Secondary School i 3 år (totalt 6 år), de 3 sidste år i Secondary School er frivillige og kaldes High School.Skoleåret i Australien er modsat vores i Danmark og starter i februar og slutter i november.

Skoleåret er delt op i 4 terminer med 2 ugers ferie mellem hver termin. Udvekslingselever bliver som regel placeret i 11. klasse, hvis man vælger skolestart i juli. Ved skolestart i juli får man et noget forkortet skoleår p.g.a. lang sommerferie (dec-jan). En normal skoledag varer fra kl. 08:30 til 15:30 mandag til fredag, og du vil kunne vælge fag ud fra interesser og ledige pladser.

Vores udvekslingselever placeres på statslige skoler, men en del australiere går på privatskoler. Det er påbudt at bære skoleuniform på alle skoler, og hvis du ikke kan låne bøger skal disse også købes. Hvis du skal købe bøger og uniform fra ny, koster dette ca. 400.- AUD

De fleste skoler har et bredt tilbud af fritidsaktiviteter i form af sportshold og klubber. Hvorfor ikke prøve kajak-roning, windsurfing eller kricket? På de fleste skoler skal man betale for aktiviteter og fagvalg, og det koster normalt ca. 300.-AUD pr. år for dette.