Skolesystemet i New Zealand

I New Zealand vil du komme til at gå i Secondary School. Skoleåret begynder i februar og afsluttes i november. Som deltager med Speak følger du det danske skoleår og vil have afrejse i juli og hjemrejse i april. Skoleåret er delt op i 3 terminer kun afbrudt af to ugers ferie i september/oktober og en to måneders sommerferie i december og januar.

Udvekslingselever bliver placeret i 10.-12. klasse, som kaldes 5th, 6th og 7th form. Det er skolen, der vurderer placering efter alder, karakterer og ledige pladser. Det forventes, at man tager eksamen i slutningen af november, og man får karakterer med for hele året.

En helt almindelig skoledag begynder kl. 08:45 og slutter kl. 15:30, og man tager sædvanligvis frokost med hjemmefra. Nogle skoler har kantiner. Speaks udvekslingselever placeres på statslige skoler, både med blandet køn og pige- og drengeskoler, men der findes også en del privatskoler. Det er påbudt at bære skoleuniform. En ny skoleuniform koster ca. kr. 900.-, en brugt kan du købe for ca. kr. 300,-.

New zealænderne er generelt meget sporty, så de fleste skoler har et godt tilbud af fritidsaktiviteter i form af sports- og fritidsklubber.