Værtsfamilien

En værtsfamilie er en typisk gennemsnitsfamilie. De er hverken rige eller fattige, men gæstfrie og stolte af deres land og deres kultur. De glæder sig til at vise dig deres hjemland, og samtidig ser de frem til at lære om Danmark og din kultur. Værtsfamilierne udvælges for deres engagement i kulturudveksling. De ønsker netop dig som “familiemedlem” på baggrund af de ønsker og interesser, du har udfyldt i din ansøgning.

Din nye familie bliver måske dit vigtigste holdepunkt i et indholdsrigt og anderledes år. Husk at værtsfamilien ikke bare repræsenterer et sted at bo under dit skoleår, men at de også forventer, at du tager del i deres liv. Mange af vores familier har udvekslingselever boende hos sig år efter år og siger, at de har mindst lige så stor glæde af det som eleven selv. Det er med andre ord vigtigt, at familie og elev trives med hinanden. Derfor er det vigtigt for os, at alle værtsfamilier indfrier strenge krav. På niveau med vores elever skal de udfylde et detaljeret ansøgningsskema og gennemføre et personligt interview med vores områderepræsentant. Først når familiemedlemmernes baggrund, hjemmets tilstand, elevens værelse osv. er grundigt tjekket og godkendt, kan værtsfamilien åbne deres hjem for dig.

Dit skoleår i udlandet byder på mange nye udfordringer og spændende oplevelser. Din værtsfamilie er en tryg base, som har de bedste forudsætninger for at udvikle sig til et livslangt venskab, fordi hver enkelt værtsfamilie:

  • Udvælges af os igennem personlige interviews
  • Ønsker netop dig som et fuldgyldigt familiemedlem
  • Er interesseret i dit land, din kultur og dit sprog
  • Glæder sig til at byde dig velkommen til deres land!