Cuba

Cuba er ikke bare et smukt land, dets befolkning er også utrolig venlig og gæstfri på trods af de økonomiske vanskeligheder de seneste år. Det er et land præget af musik, poesi, dans, sang og snak. Folk har stadig tid til hinanden og til deres gæster.

At rejse til Cuba er som at rejse tilbage i tiden til 1950’erne: gamle biler, en afslappet atmosfære, ingen hastværk. Desuden har Cuba er dejligt klima, og hele året rundt kan du nyde strande og vandsport.

Havana – en by præget af blegnet storhed, men lige så meget en by præget af sin uhæmmede livlighed og gode ånd. En by hvor mulighederne overgår de mange restriktioner. Efter en årrække med betydeligt forfald er denne imponerende metropol nu inkluderet på UNESCO’s liste over verdensmonumenter og og i færd med at genopstå som fugl Phønix.

Havana er en by, man skal lære at sætte pris på. Det er en smeltedigel af kulturer og folkeslag; en slags friluftsmuseum under Fidel Castro’s strenge styre. Udover den pittoreske bykerne, “Playas del Este” (12 km lang strand) og den berømte “Malecon” (den enorme boulevard, kendt som “Havanas dagligstue”), bør du også tage dig tid til at udforske Vedado. Vedado er den del af Havana, hvor størstedelen af vores værtsfamilier bor, og hvor du kan finde mange unikke bygninger i Art Deco-stil.

Med 420.000 indbyggere er Santiago de Cuba den anden største by på Cuba og er i litteraturen, musikken og politikken en stærk rival til Havana. Gennem det 19. århundrede kom franske nybyggere hertil og sammen i smeltediglen af haitianske, afrikanske og spanske indflydelser har de gjort Santiago de Cuba til den mest karibiske by på Cuba. Universitetet de Oriente er en af Cubas førende uddannelsesinstitutioner. Santiago de Cuba har et stærkt koloni-udtryk uden de amerikanske højhuse fra 1950’erne, som man finder i Havana.

Naturen i Santiago de Cuba er kendetegnet ved, at den har en lang kyststrækning ud til Det Karibiske Hav og at en del af Sierra Maestra-bjergene breder sig både nordvest og nordøst for byen. Byens naturlige havn har gjort det til en vigtig havneby i næsten fem århundreder.