Valuta

De fleste af vores kunder bruger visakort eller et andet kreditkort på rejsen. Det er selvfølgelig enkelt og godt, men at kunne disponere sine egne penge er meget vigtigt. For at kunne klare det på en god måde, er det vigtigt at forstå den lokale valuta og kunne omregne den til danske kroner. Her giver vi dig nogle tips til, hvordan du kan få mest muligt ud af dit budget.

Find ud af, hvad valutakursen mellem danske kroner og den lokale valuta er før din afrejse. Tænk dig om når du bruger danske kroner og regn ud, hvor meget det ville have kostet i den valuta, du skal bruge under dit sprogkursus. Tænk også over, hvor mange penge, du har til rådighed under kurset og lav et budget, inden du rejser.

Daglige måltider, transport, underholdning, sightseeing, fritidsaktiviteter bør indgå i dit budget, så du har en idé om, hvor meget du har til rådighed. Vi kan være dig behjælpelig med at give dig en indikation om leveomkostningerne i den by du skal til. Husk ikke at gå rundt med store summer i kontanter.

Større byer som f.eks. New York, San Francisco og London er normalt dyrere end mindre byer. Forsøg at balancere dine udgifter, men husk at formålet med rejsen ikke er at spare penge, det er at lære sprog og kultur!

Hvis du skal til Østen eller Sydamerika på din rejse, anbefaler vi dig at tage amerikanske dollars med i rejsechecks og kontanter, som veksles til lokal valuta efter ankomst. Husk og sørg for, at sedlerne er hele og tydelige i trykken. Du kan risikere at slidte og ødelagte sedler nægtes at blive taget imod i banker og valutakontorer. Der er bedre kurs for sedler med høj værdi end med lav værdi.

Det er helt almindeligt at veksle penge på valutakontorer, og disse har ofte en bedre kurs end der ydes i større banker. Det kan være vanskeligt at veksle danske kroner og specielt tusindkronesedler i det enkelte land. Kreditkortene VISA, MasterCard, American Express og Diners kan benyttes de fleste steder.